Casa Rural «El secreto de Marco»

2020 -  Vall d’Alba -  Castelló

Fitxa Tècnica

  • Promotor: Privat
  • Projecta: Patricia Lluch Marzà
  • Quantia subvenció: 7.500 €

Pla IRTA Projectes

Projecte de sostenibilitat

Casa Rural «El secreto de Marco»

L'actuació objecte del projecte correspon a la rehabilitació i ampliació d'espais sense ús per a transformar-los en un habitatge rural sostenible, amb una superfície en planta de 141 m² i una superfície construïda total de 184 m², distribuïts en planta baixa, planta primera, pati interior descobert, terrassa coberta i terrassa descoberta. El programa de necessitats consta de: cuina, saló-menjador, 5 dormitoris (un d'ells adaptat) i 2 banys (un d'ells adaptat).

L'ús característic de l'edificació serà el residencial turístic.

Veure galeria

L'immoble, donada la seva materialitat, té una gran resiliència a les condicions climàtiques de l'entorn, afavorint la calefacció (biomassa) i la refrigeració (ventilació creuada) sostenible. Així mateix, s'utilitzen materials amb alta resiliència com la pedra, alumini en les finestres, ceràmica en l'ampliació de les façanes i en acabats interiors de banys i cuina.

L'aigua calenta sanitària s'escalfa mitjançant bomba d'aerotèrmia i es genera energia calorífica per mitjà d'una termoximeneia de biomassa (pèl·let).

L'habitatge té com a ús el d'allotjament turístic rural, per tant, es pretén que aquest teixit turístic implantat en l'entorn rural sigui favorable de manera que eviti la despoblació que ataca a les zones d'interior de la província de Castelló. S'espera aconseguir que els clients es desplacen a la Pelejaneta, gaudeixin del turisme de la zona, degustin els seus restaurants, etc. i d'aquesta manera activar el teixit socioeconòmic de l'interior.

Es garanteix el benestar interior en l'immoble mitjançant una correcta calefacció dels espais i ventilació creuada d'aquest. Així mateix, es garanteix l'accessibilitat universal a tota la planta baixa en la qual estan tots els espais d'habitació necessaris en un habitatge.

Conéixer altres casos de:

Unió Europea. Fons Europeu de Desenvolupament Regional