Ermita de Santa Cristina

2022 -  Artana -  Castelló

Fitxa Tècnica

  • Promotor: Públic
  • Promou: Ajuntament d'Artana
  • Projecta: Jofel Carreguí / Andrés Pastrana
  • Quantia subvenció: 7.125,00 €

Pla IRTA Projectes

Projecte de sostenibilitat

Ermita de Santa Cristina

El projecte per a reformar l'Ermita de Santa Cristina a Artana ha sigut identificat com un dels projectes en matèria d'eficiència energètica i reducció de la petjada de carboni que es preveu dur a terme en el municipi d'Artana. Es proposa la substitució de fusteries, il·luminació, instal·lació solar tèrmica per a ACS, substitució de climatització i instal·lació d'energia solar fotovoltaica.

Veure galeria

Es proposa una instal·lació tèrmica solar i una instal·lació de panells solars fotovoltaics, d'alta eficiència. Això suposarà un estalvi energètic de la instal·lació, la qual cosa suposa un estalvi d'emissions de CO₂.

 

L'edifici s'integra en una zona d'oci per al municipi, per estar en un paratge natural envoltat de vegetació i espais de recés per a la població. L'edifici està catalogat com a Bé de Rellevància Local, per la qual cosa a més de l'estalvi d'energia les actuacions serviran per a la seua conservació i actualització, respectant sempre la normativa que protegeix aquest tipus de béns.
La instal·lació d'energies renovables integrades en aquest espai paisatgístic potenciarà la imatge de municipi preocupat per la conservació del medi ambient. A més, la millora de les instal·lacions potenciarà el turisme de proximitat en la zona, la qual cosa tindrà un impacte econòmic en el municipi que ajudarà a lluitar contra el repte demogràfic.

Les modificacions a realitzar suposaran un estalvi en despesa d'energia de l'edifici al voltant d'un 60%.

Unió Europea. Fons Europeu de Desenvolupament Regional