Ves enrere La Vicepresidència Segona col·labora amb el Govern Balear en matèria d'arquitectura i innovació

La Vicepresidència Segona col·labora amb el Govern Balear en matèria d'arquitectura i innovació

27/05/22

La directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció es reuneix amb la seua homòloga balear. Nuria Matarredona, ha visitat les promocions d'habitatge innovador promogudes per l'Institut Balear d'Habitatge

La directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Nuria Matarredona, ha mantingut una trobada de treball amb la recentment nomenada directora general d'Habitatge i Arquitectura del Govern Balear, Cristina Ballester, per a compartir propostes en matèria d'arquitectura sostenible i innovadora, així com iniciatives en el marc de la Nova Bauhaus Europea des de la mirada mediterrània que totes dues administracions comparteixen.

Durant la reunió s'han posat en comú les respectives línies de treball i, tenint en compte el context d'emergència climàtica i residencial, s'ha destacat l'impuls de l'habitatge públic amb criteris innovadors i sostenibles gràcies a la posada en marxa de processos de compra pública ecològica que, en el cas del govern Balear s'està desenvolupant amb projectes com Reusing Posidònia. Mentre que des de la Generalitat s'està impulsant a través dels projectes pilot de València, Alcoi i Castelló de la Plana.

La trobada també ha permés visitar el conjunt d'habitatges promoguts per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) on s'han assajat fórmules per a reduir la petjada ecològica dels edificis i monitorat el seu confort. Nuria Matarredona ha assenyalat que la "cooperació entre administracions autonòmiques que comparteixen reptes tan afins com la valenciana i la balear és fonamental per a aconseguir avanços més significatius amb la major celeritat possible".

En el marc d'aquesta col·laboració en matèria de sostenibilitat en arquitectura, es troba la participació del govern balear en la conferència "La sostenibilitat de l'habitatge protegit" promogut per la Càtedra d'Innovació i Habitatge de la Universitat Politècnica de València que impulsa la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Premi Nacional d'Arquitectura 2021

Nuria Matarredona també ha assistit al lliurament del Premi Nacional d'Arquitectura 2021 promogut pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que en aquesta edició ha concedit aquesta distinció a l'arquitecta Carme Pinós i que ha tingut lloc en la Llotja de Palma.

Es tracta del màxim guardó atorgat a Espanya en el camp de l'arquitectura i que des de 1930 s'entrega a fi de "rendir testimoniatge d'admiració a una persona física o entitat amb personalitat jurídica que, amb el seu treball o amb el conjunt de la seua obra, contribuïsca o haja contribuït de manera extraordinària a l'enriquiment dels aspectes socials, tecnològics i sostenibles de l'Arquitectura o l'Urbanisme espanyol dins i fora de les nostres fronteres".

Ver galería